BnT zet een webshop op voor Dafra Oral Health Care met automatisch order management

dafraDafra Pharma, een belangrijke speler in de Afrikaanse anti-malaria markt, besliste onlangs voet aan Europese wal te zetten met oral heealthcare producten. 

Er werd beslist deze aan te bieden via een webshop én via verkoop ter plaatse door vertegenwoordigers. Aankopen konden bijgevolg via verschillende kanalen arriveren (webshop, vertegenwoordiger met iPad, per mail of per telefoon), maar moesten alsnog op dezelfde plaats terecht komen en dezelfde correcte afhandeling doorlopen, zodat de kans op gemiste bestellingen tot niets gereduceerd werd. 

BnT formuleerde een antwoord op deze uitdaging door enerzijds een webshop in te richten op basis van het bekende Content Management Systeem "Joomla" en anderzijds het Business Workflow Systeem "Novell Vibe" op te zetten. Dit laatste systeem staat toe van een werkprocess digitaal te begeleiden en te stroomlijnen met de mogelijkheid van notificaties in verschillende stadia zodat iedereen steeds wanneer wat moet gebeuren. Dit systeem zorgde uiteindelijk voor de bestelling ter plaatste met iPads, het automatisch omzetten van een bestellings-email naar een effectieve bestelling, het picken van de goederen, het regelen van het juiste transport en de tijdige notificatie van de klant. Een supervisor kan steeds een overzicht opvragen van de bestellingen en hun actuele status.