zarafa logo

 Omdat het huidige mailsysteem voor beperkingen zorgde, viel de beslissing bij deze belangrijke speler in de pharmaceutische industrie met focus op tropische ziektes om naar een andere mailoplossing over te schakelen.

 

 De vereisten waren een Outlook compatibel systeem, waarbij vlot mails, contacten en afspraken kunnen gedeeld worden, een gebruiksvriendelijke webmail en de mogelijkheid om mail e.d. te syncen met laptops of PDA's.

 Er was twijfel tussen kiezen voor een hosted mail oplossing, ofwel voor Zarafa. BnT wist de directie er van te overtuigen naar deze laatste over te schakelen, niet alleen omdat het naadloos op hun bestaande infrastructuur kon ge├»ntegreerd worden, maar ook omdat deze oplossing aanzienlijk goedkoper was wat betreft licentiekost. De jaarlijkse licentiekost per gebruiker was zelfs goedkoper dan de maandelijkse van de hosted mail oplossing.

 

 De migratie werd dankzij automatische scripting even snel uitgevoerd als het systeem het toestond van alle mails over te sassen van het ene systeem naar het andere. De Zarafa software zelf werd mee ge├»ntegreerd in het de bestaande hoge beschikbaarheidsinfracstructuur. Een pushmail systeem werd toegevoegd, alsmede de mogelijkheid voor laptops om om het even waar hun mails te synchroniseren met Outlook.

 

 Binnen afzienbare tijd beschikte Dafra over een nieuw en performant Zarafa mailsysteem, waarbij een minimum aan opleiding nodig was om de gebruikers er vertrouwd mee te maken.